fb_img

Замена и рефундација

Назад во поддршка

Враќање и замена на производи и рефундирање на средства

Доколку производот не ви одговара и сакате рефундација, потребно е истиот да го испратите по курирска служба која што вие ќе си ја повикате до адреса Јадранска Магистрала 139 и притоа трошокот за достава е ваш.
Пратката која што ја враќате мора да биде спакувана во оригиналното пакување и задолжително треба да ја ставите и оригиналната фактура.
Потоа, ни ја праќате вашата трансакциска сметка на нашата e-меил адреса
onlineshop@intersport.mk

Штом пратката пристигне кај нас и се утврди дека вратениот производ не бил употребуван, не е оштетен, сочуван е неговиот изглед, употребни својства и фабрички етикети, се врши рефундирање на средствата на вашата трансакциска сметка.

 

Доколку нарачката се состои од повеќе производи и платена е со вредносен купон за попуст за кој што постоело одреден услов за истиот да се добие од ваша страна, задолжително треба да ги вратите сите производи од таа нарачка, а не селективно.

 

За враќање на производот може да повикате било која курирска служба. Изборот е ваш.

 

Размена на вратени производи со нови производи е невозможно. За вратениот производ задолжително се врши рефундација на средства штом пристигне истиот кај нас.

Доколку ви треба нова големина, боја или сакате друг производ, тогаш ќе треба да направите нова нарачка, а за претходната нарачка ќе ви бидат вратени средства.

 

Физичка замена на производи во продавница е возможно само за истиот производ, а различна големина.

 

Овој тип на замена е возможна доколку Интерспорт има испорачано погрешна шифра, погрешна големина или оштетен производ. Потребно е во рок од 24 часа од приемот на пратката да не известите на тел: 02 3078 801 или на onlineshop@intersport.mk. Нашите оператори ќе ве контактираат во најбрз можен рок за понатамошната постапка.

Со ваша согласност, ќе ви биде испратен точниот производ.

Интерспорт ја превзема обврската за подмирување на трошокот за достава за заменски нарачки под 2990 денари, само доколку испорача несоодветен производ во однос на големина, модел или оштетен производ.

 

Рокот за враќање на производ е 15 работни денови од приемот на пратката.

Штом пратката пристигне и истата ќе биде обработена од страна на Интерспорт, ќе добиете меил со известување.

 

Рефундирање на средствата се врши во рок од три работни денови од денот кога ќе добиете известување дека вратената пратка е примена во Интерспорт и истата ќе биде обработена.

 

Доколку се утврди дека вратениот производ е оштетен по вина на купувачот, враќањето на производот ќе биде одбиено и ќе биде вратено на купувачот на негов трошок.

 

Ви треба помош? Тука сме за вас