fb_img

ЗА НАС


Основна дејност на компанијата


Спорт М е компанија основана во 2004-та година со домашен капитал и во моментов работи само на територијата на Република Македонија. Основна дејност на компанијата се увоз, дистрибуција и продажба на спортска опрема. Спорт М е ексклузивен дистрибутер на Adidas за Македонија од 2006-та година и претставува водечка малорподажна мрежа на спортска опрема на оваа територија. Покрај Adidas како водечки бренд на компанијата, Спорт М е ексклузивен дистрибутер и на други светски познати брендови како што се: Puma, Salomon, Atomic, Speedo, 4F, Outhorn и Color Kids. Покрај овие брендови, Спорт М е овластен дистрибутер на: Nike, Lacoste, Vans, Timberland, Under Armour, Gri Sport, Fila, Reebok, Converse, Rider и Ipanema. Малопродажната мрежа ја сочинуваат 23 продавници од кои: 5 се Adidas store, 15 се мултибренд продавници и 3 аутлет центри.

Цел и Стратегија


Целта на Спорт М е да понуди најдобри производи со непобедливи цени. Компанијата ќе понуди добар, квалитетен производ и колку е можно подобра услуга, со цел купувачот да го добие она што го посакува и сѐ со цел да се оствари колку е можно подобра и подолгорочна комуникација. Во исто време, компанијата ќе биде водена од коректно и професионално однесување кон своите клиенти во насока на одговорно водење на бизнисот.